середу, 13 березня 2024 р.

210-річниця від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

 9 березня виповнюється 210 років від дня народження пророка, великого поета, митця слова і пензля , апостола свободи і сподвижника справедливості  Тараса Григоровича Шевченка.

 Його земне життя тривало всього 47 років, з яких лише 12 років він був вільною людиною. 24 роки він був кріпаком і 11 років перебував на військовій службі, у засланні та під слідством за вільнодумство і любов до України. 

Уся його творчість пронизана палкою любов'ю до простої людини, "малих рабів отих німих ", на сторожі яких він поставив своє Слово.

Шевченкова поезія - це не розважальне чтиво, а вистраждані серцем думки,  тяжкі думи про свій народ, "що стали на папері сумними рядками". Сокровенні рядки поет присвячує рідній Україні з її вишневими садками, розлогими степами, високими могилами й широким Дніпром. Свої думи поет посилає в Україну з надією . що вона їх привітає - і це буде для нього найбільшою нагородою.

В закладах ЗП(ПТ)О Чернівецької області з нагоди цього свята були проведені різноманітні заходи.

У Чернівецькому професійному ліцеї автомобільного сервісу відбулися відбулися поетичні читання, літературна вікторина "Шляхами Кобзаря", історична вікторина "Маловідомі факти з життя Тараса Шевченка" (Деталі)

З нагоди 210-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка 07 березня 2024 року відбувся науковий семінар «Буковинська Шевченкіана». До заходу долучилися директор і методисти НМЦ ПТО у Чернівецькій області та педагоги закладів професійної (професійно-технічної) освіти. (Деталі)

Немає коментарів:

Дописати коментар